Søvnløshed og søvnproblemer

Søvnproblemer har ofte en indre årsag. Hvis du oplever søvnløshed kan det være fordi din underbevidsthed tror du har brug for at holde dig vågen. Det kan f.eks. være du har stress, uro, bekymringer, forventninger eller forstyrrende tanker, som forhindrer dig i at sove. Hypnoterapi kan hjælpe dig til at finde ud af, hvad der forstyrrer din søvn, så du kan få ro og skabe et sundt søvnmønster.

Problemer med søvnen

Mange mennesker oplever søvnbesvær enten i kortere perioder eller gennem længere tid.

Nogle kan have svært ved at falde i søvn, eller de vågner op i løbet af natten og kan ikke falde i søvn igen. Andre sover uroligt og føler sig ikke udhvilet i løbet af dagen.

Der kan være ydre faktorer, der spiller ind i dine søvnproblemer. Ydre faktorer kan f.eks. være temperaturen i rummet, lyde, lys eller sengen. Det kan også være, du ikke selv ved, hvad det er, der forstyrrer din søvn og holder dig vågen om natten.

At få nok søvn er ligeså vigtigt for kroppen som mad og væske. Det er et helt basalt behov, for det er under søvn, at kroppens celler restituerer og fornyer sig.

De fleste voksne har brug for 7-8 timers søvn om natten. Men vores søvnbehov kan variere og nogle har brug for 9 timers søvn, mens andre er udhvilede efter 6 timer.

Men i en tid, hvor vi har kunstigt lys, er det muligt for os selv at planlægge og styre vores søvn. Det stiller krav til os om selv at skabe sunde sovevaner.

Mange undervurderer hvor vigtigt det er at få nok søvn, og prioriterer den derfor ikke højt nok. Hvis man har meget travlt, kan det ofte være søvnen man skærer ned på for at nå det hele. Andre lægger sig til at sove, men kan ikke falde i søvn.

Sovemedicin er en kortsigtet løsning

Nogle tager sovepiller for at kunne sove. Men det er en kortsigtet løsning, da medicinen også kan have bivirkninger. Der kan være tidspunkter, hvor vi må acceptere, at vi får mindre søvn, og hvor søvnen balancerer sig selv igen. Men hvis søvnproblemet fortsætter kan det være en god idé at gå på opdagelse i, hvad søvnproblemet handler om.

Hypnoterapi kan hjælpe dig med at:

  • undersøge årsagen til søvnløsheden
  • ændre det mønster, der forstyrrer din søvn
  • få indarbejdet et nyt og bedre søvnmønster

Når du er i hypnose har du mulighed for at undersøge hvad det er, der optager din underbevidsthed og giver dig søvnløshed. Og vi arbejder på at få mere ro og lære din underbevidsthed at hjælpe dig til at sove og samarbejde om søvnen.

Scroll til toppen